top of page

Memòria anual TastaVins Juneda

Memòria anual TastaVins Juneda

Aquest any 2017, vàrem néixer i considerem que hem aconseguit els nostres objectius com associació sense ànim de lucre.

Hem assolit la quantitat de 54 associats, en un poble com Juneda, el qual no té una cultura vitivinícola molt arrelada.

Durant aquest any hem realitzat 10 tasts de vi, en els quals hem arribat a degustar més de 3.000 copes de vi.

En quatre tast hem assolit altes necessitats de copes (2 tasts de 100 persones amb 4 i 6 copes per tast per persona i 2 tasts de 60 persones amb 4 i 5 copes per tast per persona), per la qual cosa hem tingut que llogar copes.

Els tasts han estat els següents:

1-. El divendres 3 de març, vam realitzar la presentació de l'associació a la societat Junedenca, amb l'organització del primer tast de vins amb la DO Catalunya, amb un èxit de participació, seixanta inscrits en la jornada, que van poder degustar cinc vins: dos blancs, un rosat i dos negres, d'una excel·lent qualitat.

2-. El 21 d’abril, vam organitzar en el Complex Cultural de Juneda, un Tast exclusiu per al sector femení, aprofitant la proximitat de la diada de Sant Jordi i la seva simbologia, al qual van assistir quaranta-cinc dones.

Per aquest tast, vam fer una selecció de vins fruit d’un treball de recerca elaborat, que ens expliquessin un relat diferent i que enllaçats l’un amb l’altre, trobéssim el fil conductor d’aquesta historia.

Finalment el contingut d’aquest tast va ser el següent:

  • Pocavergonya. Es un vi blanc jove, fresc, molt aromàtic, fàcil de veure, concebut per a un públic jove, elaborat amb el cupatge de 70% Macabeu, 20% Garnatxa i 10% Muscat. Es el fruit de la unió de quatre cellers de la D.O Tarragona : Molí Rué, Cooperativa Agrícola de Sant Jaume, Celler Pedrola i Vins i Olis Suñer, i que per l’anyada del 2016 van realitzar una producció de només 12.000 ampolles.

  • Carisma. Es un vi blanc, els anomenats vins d’alçada. Te un color de palla brillant amb reflexes daurats, al nas es sent aromes complexes com préssec i lychee, amb un toc mineral, al paladar acidesa pronunciada, fantàstica longitud i pes en boca, elaborat amb les varietats de Gewürztraminer i Riesling. Es un projecte família Ribes de l’Alt d’Urgell, amb una elaboració de 10.000 ampolles.

  • El Follet Rosat de Syrah. Es un vi de color rosat de mitja capa amb reflexos de malva, brillant i lluminós. Al nas presenta unes aromes complexes que recorden al boix i l’espareguera i fulla de tomaquera i al obrir-se entra en la dimensió de fruits tropicals com el mangle i el maracujà, i en boca es fresc i de llarg recorregut. Es un monovarietal de Syrah. Es un projecte d’agricultura ecològica del celler Rendé Masdeu de la D.O. Conca de Barberà.

  • Mims. Es un vi negre de color cirera i amb el ribet violaci. En nas descobrim aroma de fruita vermella madura i en boca es afruitat, gustos i llaminer. Es un cupatge de 70% Syrah amb un 30% de garnatxa negra. Es un projecte del Celler Molí de Rué, de Vinebre.

  • Gotes del Priorat. Es un vi negre de color vermell, picota i ribet violaci. En nas, intens en fruita vermella molt fresca però també de flors blaves, records làctics i cremosos. En boca agradable, gustós, sensacions dolces i balsàmiques, molt frec. Es un cupatge al 50% de Carinyena i Garnatxa negra. Es un projecte del celler Portal del Priorat de la D.O. Priorat.

  • Farre-Garriga. Es un cava brut de color groc pàl·lid amb matisos daurats i despreniment continu de bombolles que formen una perfecta corona a la copa .En nas, especiat, recordant fruites madures, intens i persistent. En boca destaca el seu sabor d’envelliment, conjuntament amb la fruita blanca i groga, fresc amb una sensació d’avinament molt agradable. Es un cupatge de Macabeu, Xarel.lo i Parellada, amb elaboració artesanal del celler Farre Garriga de Caldes de Malavella. Cal destacar que tenen aquest cava personalitzat per a la població de Juneda amb una imatge dels nou salts.

Amb una perfecta sintonia , el sommelier Ferran Clavera, va poder aprofundir en les diferents fases de la cata,: la visual, olfactiva i gustativa , donant-li mes contingut al valor de la nostra proposta, i atenent totes les inquietuds que van sorgir del públic assistent.

Un cop finalitzat el tast, vam poder gaudir en l’interior del Museu Arqueològic i Etnològic del complex cultural de Juneda-, que vam habilitar per l’ocasió-, un petit piscolabis de cloenda, i on vam poder compartir un espai de conversa amb les assistents a l’acte, amb una valoració altament positiva de la jornada. Finalment l’acte es va tancar amb un present d’una rosa per totes les assistens.

3-. El 7 de maig, dins el marc Juneda florida que va organitzar l'Ajuntament de Juneda, ens van proposar de realitzar una vermutada popular a la plaça de l'església. Va ser un èxit de públic assistent, servint més de 300 racions.

4-. El 12 de maig vam realitzar un tast de vins amb els nostres amics del Celler Tarroné de Batea, degustant una selecció dels vins del seu celler com : el Merian blanc, Apart , Torremadrina, Punt i..., Seguit. Gràcies Imma i Pedro, per transmetre'ns les vostres emocions en el contingut de cada botella. Un plaer, que vam poder gaudir quaranta participants al complex cultural on finalment amb un petit sopar fred a l'espai del Museu, vam tancar l'acte.

5-. El 2 de juny, cap de setmana de les cassoles de tros, l’Associació va organitzar un Tast per a 100 persones, amb els cellers: Clos Pons, Tomas Cusine, Matallonga, Mas Blanch i Jové, Vinya Els Vilars i Cèrvoles, amb un maridatge d'una Tastatapa de cassola realitzada pel Restaurant Castell de la Floresta. Volem donar les gràcies als cellers de la comarca que van participar amb aquest projecte, ens van explicar amb tot detall el treball que estan fent de proximitat al territori, i per quin motiu van seleccionar el vi pel maridatge de la cassola de tros. Vàrem assolir omplir l’acte, amb una alta valoració pel públic assistent.

6-. L’11 d'Agost, dins de la festa major de Torregrossa, vam realitzar una Tast de Vins per a 100 persones, podent degustar una selecció de quatre vins del Celler Costers del Sió, presentat i conduït de forma excel·lent pel periodista gastronòmic Rafai Gimena (Como Pomona), fent una vetllada molt interessant des del punt de vista de la cultura del vi. Va ser un èxit d'assistència amb una elevada valoració del públic assistent.

7-. El 16 de setembre dins de l'acte "Pla de Barris" una seixantena de persones de diverses poblacions de Catalunya vam poder participar en un Tast de vins de les Garrigues (D.O Costers del Segre), que l'Associació va organitzar i dirigit i presentat pel periodista gastronòmic Rafa Gimena. Els vins tastats van ser : Petit Saó del Celler Mas Blanch i Jové, l'Escorça Chardonnay del Celler Matallonga, el rosat Nena del celler Vinya Els Vilars i el vi negre Vilosell de Tomàs Cusiné

8-. L'1 d'octubre van col·laborar a l'acte de suport de les associacions a les escoles municipals, servint un petit berenar acompanyat d'un got de vi, servint 350 degustacions.

9-. El 3 de novembre vam organitzar el Tast de vins solidari amb els cellers Lagravera, Mas Blanc i Jové i Terrer de Pallars, presentat i dirigit pel periodista gastronòmic Rafa Gimena. Aquests 3 cellers faran un cupatge solidari, on tot el que recaptaran anirà destinat a un projecte d'una associació de nens malalts , i vam fer la presentació d'aquest projecte a Juneda, a través de la nostra associació. Agraïm molt especialment la participació dels 70 assistents a l'acte, ja que la recaptació de 700 euros va ser entregada als cellers per tirar endavant aquest projecte solidari. Finalment vam fer un petit sopar al Museu del complex, que vam acompanyar amb productes d'Alcri Gourmet.

10-. L’1 de desembre vam fer el sopar del soci, en el qual van assistir 48 socis i es van degustar tres vins de la comarca, dels cellers Mas Blanc i Jove, Vinya els Vilars i Celler Matallonga.

En aquest acte es va entregar un obsequi a cada soci, que va constar d’una botella de vi dels cellers i un llevataps amb l’anagrama de l’associació.

Cartells dels actes:

Imatges dels actes:

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page